Wednesday, September 7, 2011

Random Conversation #2

"Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ngantok ke? Selamat datang ke UTM. Saye tahu yang dok kat KTR ni kebanyakkannya budak sains komputer. Kita dah jumpa kat fakulti pagi tadi. So, kalau ada apa-apa masalah, jumpa senior anda yang kebanyakkan stay kat KTR. Bagi fakulti sains pulak, senior anda pun ada kat KTR gak. Ucapan saya sikit jer. Be active. Ingat tak ape yang president kita cakap? Jangan lah kita jadi mahasiswa yang pincang, usang dan terbuang. Jangan takut untuk jadi aktif. K. Sekian, terima kasih."




* * *
10 minutes earlier.


Me : Syahmi, kat KTR ni ada budak direct entry x?
Syahmi : Ade. Tapi 13 orang jer.
Me : Dierorg naik ape g faculty isok?
Syahmi : Naik van KTR.
Syahir : Aziemah, nak bagi speech x? Nasihat ke...
Me : *geleng kepala*
Syahmi : Boleh la. Wakil MPM apee...
Syahir : Kalau nak, saye boleh buat slot MPM lepas ni.
Me : TAK PAYAH!
-a few minutes later-
Syahmi : Itu dia, daripada palapes darat. KAK AZIEE. Ouh! KAK AZIE!
Syahir : Kita sangat bertuah malam ni kerana seorang wakil MPM ada bersama kita. Dia merupakan seorang MPM fakulti sains komputer dan sistem maklumat. Aziemah!
-sitting at the back of the hall-
Me : Errrr.....Siottt!




Z : For the first time, I just talked whatever came across my minds in front of peoples without any 'err..' and 'arr..' in the middle of it. Anyway, the words 'pincang, usang dan terbuang' was originated from Hasrul Akhmal, Naib Presiden (Kolej).



No comments:

Post a Comment

A reader like you makes me a happy blogger. :)
Comment my entry and I'll get back to you.

have you read this ?